Roxette.cz

www.roxette.czčeská verzeenglish versiondeutsche versionwww.roxette.cz

Informace

Počet přístupů: 88045475
Počet novinek: 856

Administrátoři

JDC-com
ICQ#: 65448422
NeLSoN
ICQ#: 68071162

Krátké zprávy

12.07.: Každé červencové pondělí koupání v Aquaparku v Čestlicích se švédskými hity!

14.06.: Znáte stránku TheLookForRoxette? Nejobsáhlejší diskografie Roxette na internetu je opět přístupná.

30.05.: TDR přineslo krátkou informaci, že It Must Have Been Love bude k slyšení v podání účinkujících herců ve filmu Walking on Sunshine. Ten půjde do kin v létě a podle traileru to vypadá hodně podobně jako megahit Mamma Mia!

22.05.: Druhý díl Demos & Other Fun Stuff! vychází na Spotify už v pátek! Budeme u toho a přineseme překlad dalších komentářů.

21.05.: Na Bengans.se se v předprodeji objevil celý Gesslův box s archivními nahrávkami. Bude k dispozici na podzim a cena je stanovena na 849 SEK (cca 2600,-).

 

Pearls Of Passion - Intro

Autor: delfin

Několik let před nahráváním „Pearls of Passion“ jsem já a Marie diskutovali o tom ,že bychom konečně udělali spolu album.
Léta svázáni svými sólovými kariérami, jsme oba sdíleli vizi stát se internacionálními, pracovat v angličtině. Totálně okouzleni možnostmi půvabu a lesku, peněz a slávy AaR osobnostmi a volnými drinky.
Teď byl ten čas.
Album vyplynulo z písně „Neverending Love“, která byla letním třeskem v našem rodném Švédsku v létě 1986. Dostalo se nám pozornosti evropské divize EMI a rozhodli jsme se jít vpřed nahráním dlouhohrající desky.
Materiál už existoval, většina z něho byla aktuálně udělána pro moje třetí švédské sólové album, ale byla rychle přeložena.
Pohledem zpět to bylo všechno pěkně zmatené. Ve skutečnosti jsme neměli koncepci, jenom jsme se motali okolo poznávání toho druhého a dělali jsme co jsme cítili, že bylo správné.
Z pohledu skladatele písniček bylo absolutní nebe pracovat s někým jako Marie. Její úžasný hlas vylepšil mnoho písní. Bylo to jako by to bylo odedávna …
Clarence Ofwerman produkoval album a to byla jistě poněkud divná kombinace; Clarence s jeho preferencemi pro Petera Gabriela a Kate Bush, Marie s její Joni Mitchell a Suzanne Vega – fantaziemi a já se svojí bonbóny potaženou Blondie kolekcí.
Nahrávání trvalo jenom několik týdnů, pracovali jsme v první řadě živě ve studiu a album bylo vydáno v čase Vánoc roku 1986. Okamžitě se dotklo hvězd. Ve Švédsku, to je … V zahraničí bylo totálně ignorováno s výjimkou několika singlů vydaných tady a tam (Kanada, Itálie atd.)
Sečteno a podtrženo nám to dalo senzační zkušenosti s show v nízkorozpočtové lokální německé televizi, letištními hotely, AaR osobnostmi, volnými drinky a dostatkem sebevědomí na to abychom vytvořili album „Look Sharp!“.
Což je však úplně jiný příběh.

Per Gessle, Srpen 1997
Halmstad, Švédsko

Pearls Of Passion

Perly vášně

Autor: delfin

Byla hostina věřících, když jsme vkročili do místnosti
Listopadové dny jsme cítili jako dny v červnu
A bylo tam ranní světlo a harmonie východu slunce se ozývaly všude
Teď je čas pro unavené mysle, měsíc je severní hranicí

A ty víš, že se vracím zpátky, vracím se zpátky dnes
Zpátky odkud jsem přišla
A ty víš, že se vracím zpátky, vracím se zpátky abych zůstala
Do alejí, kde se staly perly vášně mojí cestou

V soumraku je příslib, je to tak nevinné a divoké
Dvě srdce, která ruší ticho, můžeš slyšet vzdálený pláč
A je tu prázdnota a samota, je to víceméně stejné
pojď běžet mezi kapkami deště, babe a chytit půlnoční vlak




© 2001 - 2011 roxette.cz